Nyhetsarkiv

Här kan du läsa artiklar ur nyhetsarkivet genom att välja den månad då nyheten skapades.
 • 3 juli 2020 (Bygga, bo & miljö)

  Utökad anteckningsskyldighet för alla verksamheter...


  Farligt avfall kräver särskild hantering eftersom det kan vara brandfarligt, frätande eller giftigt för människor djur och miljö. Den senaste statistiken visar att det uppstår över 2 miljoner ton farligt avfall per år i Sverige men enligt Naturvårdsverket kan det i själva verket vara mer då tillsynsmyndigheter i dag saknar verktyg för att spåra flödet av farligt avfall.   
 • 3 juli 2020

  Nu lanserar vi Älmhults guide i Naturkartan!


  Att Älmhults kommun är en vacker plats med många sjöar, åar, ängar och skogar finns det inga tvivel om. Älmhults turistinformation arbetar med att visa upp det utbud av upplevelser som ryms inom kommunen, både till besökare och invånare. Naturkartan är en satsning med fokus på naturupplevelser och denna guide innehåller en samling av cykelrundor, naturreservat, kulturstigar och mycket mera.   
 • 2 juli 2020 (Vård & socialt stöd)

  Behöver du lämna tillbaka hjälpmedel under sommare...


  Rehabenheten går ner på sommarbemanning vilket gör att de inte kan ha fasta tider för återlämning av hjälpmedel.   
 • 1 juli 2020

  Tack till alla som fortsätter hålla ut - vi ser at...


  Just nu ser vi en nedåtgående trend av smittade med covid-19 inom Socialförvaltningen. Det är tack vare att både medarbetare och alla ni andra, som på ett eller annat vis har kontakt med våra brukare, har tagit ansvar och varit noga med att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.