Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan i Älmhult. Vi erbjuder kurser i musik, dans, bild och teater för barn och ungdomar mellan
0-20 år som bor i Älmhults kommun.

Med anledning av coronaviruset, covid-19. Det här gäller för Älmhults kulturskola i nuläget

2020-03-26

Arbetet pågår för fullt för att lägga om kulturskolans undervisning till distans. Era lärare kommer att höra av sig om hur just er distansundervisning kommer att läggas upp. De flesta av er kommer kunna starta redan vecka 14. Vi kommer använda oss av plattformen "study along".

Här hittar du en instruktionsfilm om hur du använder programmet.länk till annan webbplats

Dans- och teatergrupper är inställda fram till den 27 april. Men även där tittar vi på hur vi hade kunnat bedriva någon slags distansundervisning.
Tack för tålamodet och förståelsen kring det hela. Ni är fantastiska!

2020-03-18

Efter att Folkhälsomyndigheten i helgen uppdaterat sina rekommendationer angående skolor och folksamlingar behöver vi nu anpassa vår undervisning efter detta.

  • Gruppundervisningen i teater, dans samt ensembler, bandverksamhet och orkestrar ställs in.
  • Undervisning i grupp om mer än 2 personer i musikinstrument och bild ges om möjligt online eller på distans. Mer information kommer i veckan vilka kurser som kommer erbjudas online eller på distans via programmet "studyalong"
  • Undervisning 1-2 elever kan ske som vanligt förutsatt att lärare och elever är helt friska. Lektionen kan också komma att erbjudas online istället.
  • Vecka 12-13 är samtliga lektioner inställda för omställning och utredning av möjlighet till online- och eller distansundervisning.
  • Vad gäller rabatt på kostnader för uteblivna lektioner om de ej kan tas igen får vi återkomma med senare.

    Tack för förståelsen kring beslutet som är taget i samråd med kommunledningen.

Med vänliga hälsningar
Jennie Winquist, verksamhetsledare på kulturskolan i Älmhult.

Anmälan hösten 2020

Från och med den 10 juni 2020 kan du boka din plats på kulturskolan hemsida inför höstterminen. Bokningen sker online och du kommer se direkt om ditt barn kommer in på en av höstens kurser eller inte.

Alla kan lära sig

Alla kan lära sig utifrån sina egna förutsättningar och det vi erbjuder är en riktig utbildning. Vi försöker erbjuda både spets men också bredd på undervisningen och något för alla.

I ett rum komponeras låtar till kulturskolans spotifylista, i ett annat rum övas det inför nästa musikteater och i rummet jämte förbereds det för vernissage. På undervåningen övar stråkorkestern till en konsert och i danslokalen hörs det skratt från barnens lektion i balett.

Spelglädje

Extra viktigt tycker vi spelglädjen och samarbeten är och att få vara med i ett sammahang. Du kan träffa nya vänner och tillsammans gör ni större och mindre framträdanden, utställningar och shower. Därför prioriterar vi att barn och ungdomar ska spela tillsammans i grupper så långt som det är möjligt.