Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 19 september 2018

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 24 september 2018 klockan 13.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Möckeln. Följande ärenden kommer att behandlas. • 11 september 2018

  Fyrfack kommer till Älmhult


  Ett nytt källsorteringssystem kommer införas för villaägare i Älmhults kommun. Fyrfackssystemet innebär att du som villaägare kan sortera ditt avfall i två kärl på din tomt istället för att åka till en återvinningsstation. Varje kärl är indelat i fyra fack där du kan sortera matavfall, restavfall, tidningar och glas, samt pappers-, plast- och metallförpackningar. Allt material som samlas in där återvinns. • 3 september 2018

  Energirådgivningen satsar på solceller


  Älmhults kommun kommer framöver att arbeta extra mycket med solceller. Kommunens energi- och klimatrådgivare deltar under 2018-2019 i ett nationellt projekt för att informera villaägare, företag och organisationer om solceller. Projektet utförs på uppdrag av Energimyndigheten och ingår i en större satsning för att stärka den kommunala energi- och klimatrådgivningen.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.