Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 21 mars 2018

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 26 mars 2018 klockan 13.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Möckeln. Följande ärenden kommer att behandlas. • 1 mars 2018

  Håll Älmhult rent:
  Anmäl dig, din förskola, skola,
  f...


  Nu är det dags att anmäla dig, din förskola, skola, förening eller arbetsplats till skräpplockardagar 2018. Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Anmäl dig senast den 25 mars. • 7 december 2017

  Tänd brasan i toppen för minskade utsläpp


  Nu börjar eldningssäsongen och vem längtar inte efter att sitta och mysa vid en sprakande brasa. Samtidigt är vedeldning en av de största källorna till hälsofarliga luftföroreningar i Sverige. Ett enkelt sätt att minska utsläppen är att elda på ett sätt som inte ger onödigt höga utsläpp.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.