All världens mat 2017

Älmhults första internationella matmarknad går av stapeln lördagen den 3 juni 2017. Vill du eller din förening vara med?

Matmarknaden är ett unikt tillfälle att visa upp att Älmhult är världens hem. Här möts människor dagligen från olika kulturer och det finns ett enormt utbud av mat att tillgå från hela världen.  

Årets tema: Mötas kring mat

Med temat mötas kring mat bjuds det på smakprover av härliga maträtter tillagade av Älmhultsbor. Vi hoppas att vi gemensamt kan duka fram delikatesser från världens alla hörn, allt från afghansk bolani till vietnamesiska vårrullar! Världens hem är en mångkulturell fest som manifesterar öppenhet och mångfald. Därför ska maten ha något att erbjuda alla.

Syftet med en internationell matmarknad är att förena människor i Älmhult. Genom mat kan vi träffas, umgås och utbyta nya recept. Vilken mat äter människor i Eritrea, Kina, Vietnam, Indien, Frankrike, Holland, eller Afghanistan?

Vill du eller din förening ha ett matstånd?

Vi hoppas att du eller någon du känner vill vara med och laga och sälja din mat på torget i Älmhult lördagen den 3 juni kl. 11.00 - 14.00.

Som matutställare representerar du ditt lands matkultur. Antingen väljer du en förrätt, varmrätt eller efterrätt. Gärna småportioner så att besökarna får chansen att smaka och köpa olika rätter. Anmäl ditt intresse senast den 30 april till selin.hult@almhult.se, integrationssamordnare på Älmhults kommun.

Älmhults kommun står för arrangemanget och inga kostnader för matstånd, bord och tält tillkommer. Vi ser fram emot mat från så många länder och kulturer som möjligt. Varmt välkommen att delta!

Mer information

För mer information och frågor kontakta Selin Hult, projektledare.

selin.hult@almhult.se
Tfn: 0729-734 685

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.