Världens hem 2017

Den 1–6 juni 2017 arrangeras Världens hem. I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Detta vill vi fira och bjuder in till några dagar fyllda av aktiviteter. Det blir bland annat prideparad, internationell matmarknad och nationaldagsfirande. Välkommen att delta i en manifestation för öppenhet, mångfald och allas lika värde!

Lisa Daquini. Foto Niklas Freidwall.

Färgsprakande prideparad

Den 1 juni inleds Världens hem med prideparad. Prideparaden för allas lika värde startar vid Linnéskolans grusplan för att sedan fortsätta till torget. Det blir ett varierat innehåll med bland annat färgkastarfest, Open Stage med olika artister och Stand Up med Umit Dag. Läs mer här. 

Skapande skola

Fredagen den 2 juni blir det en festlig avslutning i centrum för alla elever som varit med i projektet Skapande skola och "Världens hem". Alla klasser i Älmhults kommun har under terminen 2016-2017 deltagit i ett unikt konstprojekt tillsammans med Wanås Konst. På fredagen blir det en maffig massworkshop i Björkparken samt utställning av projekten.
Läs mer om projektet här.

Goals for integration

Välkommen på en rolig utomhusaktivitet med basket- och beachhandboll på Möckelns badplats. Läs mer på Facebooksidan: "Goals For Integration Älmhult". 

All världens mat

Lördagen den 3 juni kl. 11.00-14.00 är det dags för Älmhults första internationella matmarknad. Med temat "mötas kring mat" eller "eat and meet" bjuds det på smakprover för 25 kr från världens länder tillagade av Älmhultsbor. Varmt välkommen! Läs mer här.

Nationaldagsfirande i Björkparken

Kom och fira nationaldagen i Björkparken kl 13.00. Det blir tal av Eva Ballovarre, kommunstyrelsens ordförande, Elmekören är med och framträder och vi bjuder på svensk fika. Välkommen!

Välkomstcermoni för nya svenska medborgare

Nya svenska medborgare inbjuds till en fin ceremoni. Du som har blivit ny svensk medborgare under det senaste året blir särskilt uppmärksammad under Sveriges nationaldag. Då har du möjlighet att delta i en speciell välkomstceremoni. En personlig inbjudan för två personer skickades ut till dig innan ceremonin.       

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.