Förslag från medborgare

Välkommen att lämna förslag eller synpunkt till Älmhults kommun!

Det enklaste sättet att lämna ett förslag eller synpunkt är att använda vår e-tjänst.

Klicka här för att komma direkt till e-tjänsten!

Det är några saker du kan behöva tänka på, klicka här för att läsa mer om vad som gäller för förslagshanteringen.

Inkomna förslag

Här nedan kan du ta del av alla inkomna förslag från medborgare.

Visa endast förslag med status: under handläggning - avslutad


 • 2018-02-20

  Hållplats för snålskjutsen vid Vattentornet


  Hej, som ni säkert känner till är hållplatsen vid vattentornet indragen. Problemet är att infon som är uppsatt i kuren är bara på svenska. Vid flera tillfällen har det varit personer, som stått i busskuren och väntat på bussen. De förstår inte det som står på informationen att bussen inte kommer till detta stället.
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-02-19

  Avgift för förskoleplats.


  Avgiften för en förskoleplats ska enlig skolverket vara skälig.
  Föräldralediga och arbetslösa har idag en lägre taxa men vid "vård av allvarligt sjukt barn" betalar man enligt den höga avgiften 3% av den totala bruttoinkomsten med ett maxtak på 1382:-

  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-02-15

  Snöröjningen i Älmhult...


  ... lämnar utrymme för förbättring. Det är svårt att cykla i detta och riktigt farligt på morgonen när det varit kallt på natten.BildPDF (pdf, 745.2 kB)
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-02-14

  Snöröjning


  Jag har bott i många olika kommuner i mitt liv. Vi flyttade till Älmhult för fem år sedan och redan första vintern reagerade vi på den dåliga snöröjningen. Snöröjningen i Älmhult är under all kritik. Vi är en cykelfamilj och försöker få våra barn att cykla till skolan och aktiviteter vilket ju är bra både motionsmässigt och miljömässigt.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-02-12

  Hållbar utveckling blöjor,
  potta och miljö


  Idag är engångsblöjor vanligast och mest kända. De ger också otroligt stor miljöpåverkan jämfört med andra alternativ. Såväl i tillverkning som i sophantering. För heltidsanvändning i 2,5år blir det ca 40 007 500st engångsblöjor (källa ttp://blojfribebis.se/blojor/).
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-01-24

  Näset


  I dagens (onsdag) Veckoblads kommuninfo står det om planer för näset där man hänvisar till www.almhult.se./naset för vidare information. Tyvärr finns ingen information där som är aktuell.
  Status: Under handläggning
  Läs mer • 2018-01-24

  Belysning Diö


  Efterlyser belysning på gångstigen från Kantarellvägen över lekplatsen " Riskulla " till Riskullavägen. Det känns inte tryggt alls att promenera eller passera detta område. Vintertid vill barnen besöka lekplatsen också men tyvärr ar det för otryggt och mörkt. Gångstigen och lekplatsen tillkom 1975 eller kanske något tidigare. Det har gått över 40 år. Är det inte dags att göra något åt detta trots att det är i lilla Diö?
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-01-22

  Isolera sargen i Diö ishall


  Har det gjorts någon ljudmätning i ishallen? När puckarna slås i sargen uppstår ett väldigt högt ljud. Tänk på våra barn, ungdomar och föräldrar som vistas i denna miljön och isolera sargen. Stor miljöförbättring för relativt liten kostnad.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2018-01-08

  Belysning


  Jag har ett förslag att man ska sätta upp lyktstolpar eller belysning i korsningen mellan Danska vägen och Handelsvägen, precis där det finns planteringar med blommor på båda sidor om Handelsvägen.
  Status: Avslutad
  Läs mer • 2017-12-15

  Snöröjning vid busshållplats i Häradsbäck


  Vill mest kolla vem som är ansvarig för snöröjningen vid busshållsplatsen i Häradsbäck. Barnen ska korsa väg 120 och sedan upp i en halvmeter hög snövall, sedan pulsa i snö de metrarna som är kvar till busshållsplatsen. Det har varit så här de senaste åren så det är inte bara nu. Väg 120 är väldigt trafikerad just vid denna tiden då barn rör sig i trafiken.
  Status: Under handläggning
  Läs mer
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.