Vi söker sjuksköterskor!

- I hemsjukvården arbetar vi för att göra människors vardag bättre

Vi söker sjuksköterskor till hemsjukvården. Som sjuksköterska på Älmhults kommun har du ett utvecklande och spännande arbete med avancerad sjukvård i hemmet. Du möter människor i alla åldrar och arbetar för att göra människors vardag bättre. 

Inom hemsjukvården har du ett varierande arbete där du gör allt från att ta prover och ge dropp till att ansvara för omläggningar, medicindelning och medicinska bedömningar. Du är även kontaktperson till de anhöriga och en viktig kontaktlänk mellan patient och andra vårdgivare.

Mötet med patienten sker i hemmet

Som sjuksköterska möter du patienten i deras hemmiljö. Även när du är på äldreboenden så är du i patientens hem. Vården är alltid på patientens villkor och varje möte blir unikt. Du måste ständigt hitta nya lösningar som passar just den patienten.   

Utvecklande, eget ansvar och flexibelt tankesätt

Det är en stor frihet att arbeta inom hemsjukvården eftersom du till stor del lägger upp ditt eget arbete. Du har inbokade besök men det uppstår också akuta saker som gör att du ibland måste planera om din arbetsdag.

Du har ett stort ansvar och du lär dig nya saker hela tiden. Det spelar ingen roll hur länge du arbetat inom vården, du utvecklas ständigt med arbetskamrater runt dig som gärna utbyter erfarenheter. På Älmhults kommun finns det inget rotationsschema, du arbetar endast var fjärde helg och det finns möjlighet att antingen arbeta i ett specifikt geografiskt arbetsområde eller som poolsjuksköterska.

Är du legitimerad sjuksköterska och tycker det skulle vara spännande att jobba hos oss i Älmhult ring eller maila enhetschef Emma Rodin, emma.rodin@almhult.se, tfn 0476-554 04, eller enhetschef Lena Hagberg, lena.hagberg@almhult.se, tfn 0476-553 12.

Lediga tjänster söker du via www.almhult.se/jobblänk till annan webbplatsJohan Svensson

Johan Svensson, sjuksköterska på Älmhults kommun:

”Det är ett omväxlande och fritt arbete med patienter i alla åldrar, från barn till äldre och med sjukdomar i alla stadier. Det gör att jag får kontakt med personer som jag aldrig hade träffat annars.”


Susanna Bolin

Susanna Bolin, sjuksköterska på Älmhults kommun:

”Vi arbetar för att människor ska få det bättre och det känns meningsfullt att kunna ge den vården hemma. Många är svårt sjuka och behöver avancerad sjukvård. Att kunna erbjuda det i hemmet, där de fortfarande har en god kontakt med sina anhöriga, känns jättebra.”


Anna-Karin Petersson


Anna-Karin Petersson, sjuksköterska på Älmhults kommun:

”Inom hemsjukvården möter jag patienten på ett väldigt personligt sätt. Eftersom en stor del av patientens liv speglas i hemmet, måste jag tänka på hela patienten med allt runt omkring.”


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.