Skolkurator

Ann-Christina Karlberg, skolkurator:

”Älmhults kommun växer och står inför något stort”

Ann-Christina Karlberg är anställd som skolkurator men är för tillfället tjänstledig för att arbeta inom familjerätten på kommunen.
– Det bästa med att arbeta på Älmhults kommun är att det är en lagom stor kommun där man bygger en närhet och ett nätverk till såväl medarbetare som medborgare, säger Ann-Christina.

Ann-Christinas arbetsuppgifter på familjerätten handlar bland annat om adoptionsutredningar umgängesstöd, vårdnad, samarbetssamtal samt boende- och umgängesutredningar. Som skolkurator arbetar hon med stöd till barn och ungdomar.
– I mitt arbete som skolkurator vill jag arbeta med människor och stötta barn och ungdomar tidigt i livet. Då är skolan en unik arena. I detta yrke gör man verkligen skillnad för den enskilda eleven, säger Ann-Christina.

Kommunen är i ett spännande läge

Ann-Christina bor själv i Älmhult och tycker att det är extra roligt att få möjligheten att påverka där hon bor. Det var dels denna möjlighet som fick henne att påbörja en tjänst på Älmhults kommun, dels närheten till medborgare och medarbetare.

Ann-Christina ser ljust på framtiden både för egen del och för kommunen i stort.
– Älmhults kommun är i ett spännande läge med den strategiska utvecklingsplanen där alla anställda ska sträva åt samma mål. Samtidigt växer kommunen, så jag tror att vi står inför något stort. Det är fantastiskt att vara en del av detta, avslutar hon.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.