Grundskollärare

Catarina Persson, grundskollärare:

”Jag tycker att det är lika roligt att gå till jobbet varje morgon”

Catarina Persson arbetar som grundskolelärare i matte och NO. Att arbeta som lärare har inte alltid varit självklart för Catarina, men nu kan hon inte tänka sig ett mer givande arbete.

Catarina Persson

Catarina undervisar i matte och NO-ämnena på högstadiet. Hon är dessutom mentor i en klass och förstelärare i matematik på högstadiet. Som förstelärare arbetar Catarina med kommunövergripande utveckling av matteundervisning på högstadiet.
– Mina arbetsuppgifter består till stor del av undervisning och planering av undervisning. Mitt mentorskap innebär dessutom att jag bland annat har utvecklingssamtal och dialog med föräldrar, säger Catarina.

Det bästa med läraryrket är mötet med eleverna

Catarina trivs väldigt bra med sitt arbete och tycker att det bästa med läraryrket är mötet och kontakten med eleverna:
– Läraryrket är väldigt levande. Jag får så mycket tillbaka från eleverna. Det är en härlig känsla när en elev säger ”nu fattar jag” eller ”det här tycker jag är intressant, kan vi göra detta?”.

En bidragande faktor till att Catarina gillar sitt arbete är de härliga kollegorna, skolledningen och den goda stämningen på arbetsplatsen.
– Jag tycker att det är lika roligt att gå till jobbet varje morgon. Jag började arbeta på Älmhults kommun för tre år sedan och har alltid blivit väldigt väl bemött av arbetsgivare och kollegor. Jag har blivit sedd som person och jag känner att Älmhults kommun är en kommun som lyssnar.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.