Aktiviteter våren 2017

Du som besöker familjecentralen har möjlighet att påverka vilka aktiviteter som erbjuds och hur verksamheten bedrivs. Prata med personalen om du har några idéer till aktiviteter eller annat!

Bäckenbottenträning och sjukgymnast

Tisdag den 25 april och onsdag den 10 maj kommer inkontinenssjuksköterska och sjukgymnast från vårdcentralen Achima Care och informerar om bäckenbottenträning och övningar efter att man fött barn. De kommer vid 10:00, ingen sångstund denna dag.

Bärsjalar

Tisdag 9/5 klockan 9-12 finns det  föräldrar med erfarenhet av olika sorters bärsjalar och ergonomiska bärselar på Kotten. Kom och känn, kläm, testa, fråga eller bara titta. Bland annat kan ni få tips och råd om hur man knyter till nyfödd, att sjala på ryggen, hur man bär när det är kallt ute med mera.

Yoga med baby

Tisdag den 23/5 är det gratis Yoga med baby på Kotten. Klockan 10:00 sker detta. Medtag gärna yoga matta eller liknande om du har.

 

 

 

Utflykt till Skånes djurpark onsdag 31/5

Familjecentralen har fått integrationspengar för att främja integrationen. Som en del i detta arbete vill vi anordna en buss resa till Skånes djurpark.

Du som är intresserad av att träffa nya människor från olika kulturer är välkommen att anmäla dig och ditt/dina barn (0-6 år). Anmälan är bindande, (om du inte kommer fast du har anmält dig kostar det däremot 200 kr).

Anmäl senast den 5/5 genom att prata med eller ringa till Eva 047655268 eller Malin 047655267.

Onsdag 31/5 klockan 8:30-16:00 åker Kotten till Skånes djurpark. Vi bjuder på buss och inträde. Medtag egen matsäck. Det finns möjligheter att grilla.

Buss avgår från Kotten klockan 8:30 och är tillbaka cirka 16:00.

Alla barn måste sitta på Bilkudde och bebisar i babyskydd, annars får man inte åka med.

Vill du utvecklas som förälder?
Varje termin har vi föräldraträffar inom konceptet Ömsesidig respekt.
Den riktar sig till föräldrar, personal eller andra vuxna som har kontakt med barn och tonåringar. Målsättningen är att stärka viktiga egenskaper hos ditt barn såsom
självkänsla och mod och att stärka barn- och föräldrarelationen. Läs mer här.

Vi träffas under sju tillfällen på Familjecentralen i Älmhult.
Kursen är kostnadsfri och anmälan görs via mail omsesidigrespekt@almhult.se

Småttis

Under våren kommer vi erbjuda öppet varanann tisdag (jämna veckor, klockan 13-16 för er med barn mellan 0-18 månader, denna grupp kommer vi kalla Småttis. Obs! Inget småttis den 16/5!

 

Tvillingträff

Är du, har du tvillingar eller väntar tvillingar kom då till Kotten för att träffa andra tvillingföräldrar och deras barn för att byta erfarenheter.

Torsdag 4/5 klockan 13-16

Torsdag 1/6 klockan 13-16

Sommarfest

28 juni klockan 9-11 har vi sommarfest på Kotten! Dans runt midsommarstången och vi bjuder på glass och jordgubbar. Därefter stänger vi för sommaren och öppnar igen den14 augusti.

Spädbarnsmassage

Ni som är listade på Achima Care och har barn som är födda 2016!

Välkomna att anmäla er till spädbarnsmassage. Listan för anmälan finns på anslagstavlan utanför barnhälsovårdens rum.

Våra öppettider är följandelänk till annan webbplats

Kotten har även Facebook! Så gilla oss på Facebook!
Både på hemsidan och på Facebook uppdaterar vi fortlöpande vad som händer på Kotten.

 

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.